Hachee

Hachee is een authentiek recept en is niet moeilijk te bereiden, het vergt alleen wat geduld.
Om Hachee te maken moet je runderlappen een paar uur laten sudderen.
Het is een echt Nederlands vleesgerecht. Maar hoe maak je nou lekker hachee…

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen
  • 5 el vloeibare braadboter
  • 3 uien
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 el azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Bereiding:

Haal de riblappen ruim op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Pel en snijd de uien in ringen
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 2 cm. Dep het vlees vlak voordat het de pan in gaat droog met keukenpapier en bestrooi het met wat peper
Verhit op hoog vuur de vloeibare braadboter in een braadpan en wacht tot de braadboter licht bruin kleurt. Voeg de riblappen toe en bak deze rondom aan. Schep geregeld om
Voeg de uienringen toe en bak deze 3 minuten mee
Voeg het bouillonblokje, een ½ liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan
Laat dit alles 2 ½ tot 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar sudderen
Voeg na bereiding zout en peper naar smaak toe.

EET SMAKELIJK!

Hachee