Bakken van kipfilet

Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is erg vetarm en snel verteerbaar.
Voor blokjes kipfilet geldt een iets kortere baktijd dan voor een hele kipfilet…

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 4 el bak en braadboter

Bereiding:

Haal de kipfilet 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dep de kipfilet vlak voor het bereiden droog met een keukenpapier.

Je kan de kip op verschillende manieren bereiden. In de pan in zijn geheel, in de pan aan blokjes of in de oven.

In de pan, geheel:
Doe de braadboter in een koekenpan. Als de braadboter mooi bruin is de kipfilet in de pan leggen. De kipfilet in 3 minuten rondom licht bruin bakken. Draai het vuur laag en braad de kipfilet in 10-12 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilet wordt extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na bereiding zout en peper naar smaak toe.

In de pan, aan blokjes:
Doe de braadboter in de koekenpan. Als de braadboter mooi bruin is de blokjes toevoegen. De blokjes in 3 minuten rondom licht bruin bakken. Draai het vuur laag en bak de blokjes in 6-8 minuten gaar. Regelmatig roeren. Voeg na de bereiding zout en  peper naar smaak toe.

In de oven:
Oven voorverwarmen op 170 graden. Doe de braadboter in de koekenpan. Als de braadboter mooi bruin is de kipfilet in 3 minuten rondom licht bruin bakken. Doe de kipfilet in een ovenschaal, voor een extra lekkere smaak voeg wat verse tijm toe. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

EET SMAKELIJK!