Braden van een varkensrollade

Een rollade is een opgerold stuk vlees da met een netje bij elkaar wordt gebonden.
Je kan een rollade na braden zowel warm als koud eten.

Ingrediënten

  • 750 gram varkensrollade
  • 6 el vloeibare bak en braadboter

Bereiding:

Haal de varkensrollade 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit de braadboter in een braadpan tot deze bruin kleurt.
Leg de varkensrollade in de pan en braad deze in 2 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar. Keer de rollade regelmatig om. Zet de deksel schuin op de pan.
Haal de rollade uit de pan en dek deze af met aluminiumfolie. Laat de rollade 10 minuten rusten. Snijd de rollade vlak voor het serveren in plakken.

EET SMAKELIJK!