Bakken van Biefstuk

Biefstuk is een geliefd stukje vlees. Het is snel te bereiden en lekker van smaak.

Hoe moet je biefstuk bereiden?
Je kan een biefstuk rosé, medium of well done bakken. Net waar jou eigen voorkeur naar uit gaat.
Hoeveel minuten moet je de biefstuk dan bakken?
Rosé            -> 3 minuten
Medium     -> 5 minuten
Well Done  -> 7 tot 8 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400/450 gram biefstuk
  • 4 el vloeibare bak en braadboter

Bereiding:

Haal de biefstuk 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen.
Dep de biefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
Verhit de braadboter in een koekenpan en wacht tot de braadboter bruin van kleur is.
Leg de biefstuk in de pan en bak deze op een hoog vuur in 1 minuut per kant mooi bruin. Draai het vuur lager en houdt het vlees in beweging.
Bak de biefstuk Rosé, Medium of Well Done.
Haal de biefstuk uit de pan en dek deze af met aluminiumfolie en laat de biefstuk 2 minuten rusten.
Voeg zout en peper toe naar smaak.

EET SMAKELIJK!

biefstuk
Vers rundvlees van Slagerij van Campen